WIELS

Artistieke residentie

Belgique

Désiré Sawadogo, artist in residentie bij WIELS


Begin juli kregen we op ons kantoor bezoek van Désire Sawadogo, een kunstschilder uit Burkina Faso, gespecialiseerd in acrylverf op traditionele weefsels, die zijn artistieke residentie van zes maanden beëindigd had in het centrum voor hedendaagse kunst, WIELS, partner van Africalia in het kader van het programma België. Het is in het kader van dit partnerschap dat hij een steun van Africalia ontving.

© Désiré Sawadogo,l’ainé du roi,2020, acrylique.

PNG - 1.7 Mo

Aangekomen in januari, was de aanpassing aan het klimaat volgens hem het meest uitdagende, maar hij verzekert dat men zich snel aanpast. Zijn residentie was gevuld met veel bezoeken aan musea en ontmoetingen met de mentors elke woensdag, in Frans en Engels, terwijl hij grotendeels gewend is aan een Franstalig milieu. Hij kon langsgaan bij de verschillende kunstscholen die ons land telt om uit te wisselen met de studenten en professoren over hun artistieke praktijken. Zijn residentie was tevens de gelegenheid om andere artiesten, verzamelaars, kunsthandelaars en galerijhouders te ontmoeten om vertrouwd te geraken met de internationale kunstmarkt.

Zijn korte verblijf in België heeft hem toegestaan banden te smeden en een netwerk op te bouwen, waardoor hij in september terug zal komen voor een tentoonstelling, net als volgend jaar in WIELS.

PNG - 1 Mo

© Désiré Sawadogo,la paix est une absence de violence, acrylique, 2021.