Conferentie "Humanising Culture, Art and Media"

Afrika Filmfestival 2017

België

Afrika Filmfestival 2017 - conferentie "Humanising Culture, Art and Media"


Afrika Filmfestival (AFF) vindt plaats van 21 april tot 6 mei 2017 in Leuven.

In het kader van het nieuwe Belgische programma rond Wereldburgerschapseducatie gaat Africalia voor vijf jaar een partnerschap aan met AFF. Dankzij die samenwerking kunnen we in 2017 Teddy Mazina (Fotograaf, Burundi) uitnodigen op de conferentie "Humanising Culture, Art and Media: Who defines the image of the “other” and how? Polarisation versus community building" op vrijdag 21 april om 14.00u bij ABVV (Maria Theresiastraat 119, 3000 Leuven).

Dit jaar gaat de vraag eerder uit naar wie definieert de andere en hoe? Wie maakt de “andere” of waarom is er de “andere”? Het doorbreken van stereotypen en clichés die cultureel (en politiek) worden gevormd, en er vragen over stellen is belangrijk voor iedereen en in de eerste plaats voor de samenleving die deze stereotypen produceert. Kunnen audiovisuele media en kunst de polarisering in de samenleving gevormd door het “wij” en “zij” verhaal ontmijnen?

Met: Guy Woueté (Kunstenaar, Kameroen/België), Sefaan Mabrouk (Kunstenaar, Soedan/België), Teddy Mazina (Fotograaf, Burundi), Ebele Okoye (Filmmaker, Nigeria/Duitsland) en Walter Verdin (Kunstenaar, België).

Meer info over de conferentie: https://afrikafilmfestival.be

 

Praktische info

Data AFF: 21/04 > 6/05/2017
Datum conferentie "Humanising Culture, Art and Media": 21/04/2017 – 14.00u
Locatie: ABVV, Maria Theresiastraat 119, 3000 Leuven

Meer info over AFF en hun programmatie: https://afrikafilmfestival.be